دفتر روانشناسی سید ابوالفضل حسینی

سال دوم دانشجوی روانشناسی ام و این ها تجربه های خودمه تا زمانی که روانشناس بشم و دراین عرصه به مردم خدمت کنم.

دفتر روانشناسی سید ابوالفضل حسینی

سال دوم دانشجوی روانشناسی ام و این ها تجربه های خودمه تا زمانی که روانشناس بشم و دراین عرصه به مردم خدمت کنم.

مکتب دینی انگلیسی_آمریکایی

پنجشنبه, ۱۵ آبان ۱۳۹۹، ۱۱:۴۱ ب.ظ

مکتب انگلیسی_آمریکایی دارای شخصیت های بسیاری است : فرانسیس گالتون، استنلی هال، ادوین استارباک، جیمز لوبا، جرج کو، ویلیام جیمز و جیمز پرات.

من در اینجا فقط به ویلیام جیمزبنیانگذار این رشته می پردازم.

A black and white photograph of James

ویلیام جیمز(William James، زاده ۱۱ ژانویه ۱۸۴۲ – درگذشته ۲۶ اوت ۱۹۱۰)

(خلاصه ی مطلب)

1_ شناخته شده ترین روانشناس در گرایش توصیفی به دین است.

2_ کتاب انواع تجربه دینی بزرگترین اثر کلاسیک در زمینه روانشناسی دین است.

3_ ارزیابی نهایی یک عقیده یا تجربه را ،فقط درسایه ثمر بخشی آن در زندگی فردی می توان انجام داد.(پراگماتیسم)

4_ از موارد نسبتا نادر به عنوان آزمودنی های اولیه خود بهره گرفت و بجای استنتاج آماری پر زحمت از توانایی تشخیص و بصیرت استثنایی خود بهره می جست.

5_ کتاب انواع تجربه دینی با علاقه پایدار وی به توجیه فلسفی ایمان دینی شکل گرفت.

 


بیشتر روانشناسان دین ، روانشناس و فیلسوف آمریکایی ویلیام جیمز (1910-1842) به عنوان بنیانگذار این رشته شناخته می شوند. او به عنوان رئیس انجمن روانشناسی آمریکا خدمت کرد ، و یکی از اولین کتابهای درسی روانشناسی را نوشت. در روانشناسی دین ، ​​تأثیر جیمز پایدار است. او انواع تجربه دینی نظر گرفته می شود کار کلاسیک در این زمینه، و ارجاع به ایده های جیمز در کنفرانس های حرفه ای رایج است.

جیمز بین دین نهادی و دین شخصی تفاوت قائل شد . دین نهادی به گروه یا سازمان مذهبی اشاره دارد و سهم مهمی در فرهنگ یک جامعه دارد. دین شخصی ، که در آن فرد تجربه عرفانی دارد ، بدون توجه به فرهنگ ، قابل تجربه است. جیمز بیشترین علاقه را به درک تجربه مذهبی شخصی داشت.

جیمز در مطالعه تجربیات شخصی مذهبی ، تمایزی بین دین داری سالم و روح بیمار قائل شد . افراد مستعد داشتن ذهنیت سالم تمایل دارند که از شر موجود در جهان چشم پوشی کنند و بر موارد مثبت و خوب تمرکز کنند. جیمز از نمونه های والت ویتمن و جنبش مذهبی " ذهن درمانی " برای نشان دادن ذهنیت سالم در انواع تجربه دینی استفاده کرد . در مقابل ، افراد مستعد داشتن یک مذهب روح بیمار قادر به چشم پوشی از شر و رنج نیستند و برای آشتی خوب و بد به یک تجربه متحد ، مذهبی یا غیره نیاز دارند. جیمز شامل نقل قول هایی از لئو تولستوی و جان بنیان بود برای نشان دادن روح بیمار.

فرضیه عملی گرایی ویلیام جیمز از کارآیی دین ناشی می شود. اگر فردی به فعالیتهای مذهبی ایمان داشته باشد و انجام دهد ، و این اعمال به طور موثر واقع شود ، پس این عمل انتخاب مناسب برای فرد به نظر می رسد. با این وجود ، اگر فرآیندهای دین کارایی کمی داشته باشند ، هیچ عقلانیتی برای ادامه عمل وجود ندارد.

 

منبع:ویکی پدیا

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۰۸/۱۵
سید ابوالفضل حسینی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی